• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karaca: ‘’Raziye Sultan Han, asırlar sonra yeniden hayat buluyor.’’
22 Ekim 2025 Çarşamba 18:53

Karaca: ‘’Raziye Sultan Han, asırlar sonra yeniden hayat buluyor.’’

Kadınhanı’nın sembolü tarihi Raziye Sultan Han’ının restorasyon işlemleri kaldığı yerden yeniden başlatıldı. Başkan Karaca, ‘’ Raziye Sultan Han, asırlar sonra yeniden hayat buluyor.’’ dedi.

Kültür, sanat ve sosyal yaşam merkezi olarak yeniden hayata geçirilmesi planlanan tarihi Taşhan’ın restorasyon işlemleri kaldığı yerden yeniden başlatıldı. Toplamda 78,2 milyon liraya mâl olacak olan tadilat tasarruf tedbirleri nedeniyle durmuştu. Belediye Başkanı İrfan Karaca, 300 gün içerisinde tamamlanacak olan projeyi yeniden hayata geçirmek için gösterdikleri çabaya karşılık veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ilçe adına teşekkür ederken, ‘’Gençlerimiz ve tüm halkımız için hayırlı olsun.’’ dedi. 
Başkan İrfan Karaca ve Başkan Yardımcısı Mehmet Büyükuyar, kaldığı yerden devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, yüklenici firma yetkilileri ile görüştü.

Kaynak: HATİCE ŞAHİN
Bu haber toplam 136 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Kadınhanı Sözcü | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim