- Konya-3 °C
- 21:38 - Kadınhanı Hacı Ali Odabaşı İHO ikinci oldu
- 15:11 - AKDENİZ FIRINI DEPREMZEDELERİN YANINDA
- 19:15 - KÜÇÜKACAR AİLESİ'NDEN OSMANCIK'TA TATLI İKRAMI
- 21:39 - SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları bu tarihte ödenecek
- 20:09 - Kadınhanı Kaymakamlığı ve halk işbirliği ile deprem bölgesine ekmek yapılıyor
- 19:26 - Depremzedeler ve AFAD iddialarına yalanlama
- 19:12 - KADINHANI BÜYÜK AFETE KAYITSIZ KALMADI
- 19:33 - BAŞKAN BADEM'DEN ÇOCUKLARA SÜRPRİZ
- 19:05 - SAADET PARTİSİ'NDEN KONGRE'YE DAVET
- 17:25 - Hacımehmetli ve Karakaya mahallelerinde yağmur duasına çıkıldı
- 22:44 - RIDVAN PEKER'DEN KADINHANI'NA ZİYARET
- 21:40 - Kadınhanı Devlet Hastanesi’ne 9 Uzman Hekim kadrosu verildi
- 21:37 - KADINHANI BELEDİYESİ’NİN ARAÇ FİLOSU GENİŞLİYOR
- 21:31 - Kadınhanı’nda EYT yoğunluğu! Yüzlerce emekli adayı SGK'ya akın etti
- 10:22 - MEKKE'NİN FETHİ PROGRAMI DÜZENLENİYOR
YALÇIN DİNÇ





YAZIKTIR YAZIK!
Kadınhanı Toplum Sağlık Merkezi ve Kadınhanı Sağlık Ocağı olarak kullanılan 65 yıllık bina yine tamir ediliyor.
Her yıl 50-100 bin lira arasında onarım parası veriliyor. Konya İl Sağlık Müdürlüğü bu binayı inatla her yıl tamir ettiriyor.
Çok büyük bir bahçesi olan Toplum Sağlık Merkezi’nin binası senelerdir yeniden yapılacak. Bakanlıktan onayı çıktı. 112 dahi bu binanın içerisine dâhil edilecek, ha bugün ha yarın ihalesi yapılacak denile denile, her yıl onarım için para harcanmaya devam ediliyor.
Yazık! Her yıl harcadığınız parayla bu bahçeye modern bir bina yapardınız.
Ne yaparsanız yapın, bu bina size ve Kadınhanı’na hayır etmez.
Bu bina çok eski, bu bina en az 35 yıl Kadınhanı Devlet Hastanesi olarak kullanıldı. Daha sonra Sağlık Ocağına çevrildi. 10 yıldır da Aile Toplum Sağlık Merkezi olarak kullanılıyor.
Her yıl bu binanın onarımı için para harcanıyor ve her yıl da yazıyorum ama kimseye bir şey anlatamıyorum.
Her halde yöneticiler, Kadınhanı gibi aranıp sorulmayan, ne yapıyorsunuz denilmeyen, sahipsiz bu ilçelerinin eski binalarının her yıl boş yere onarılmasından zevk alıyorlar her halde.
Ne bu ilçeyi soran var, ne arayan var, ne de bir ihtiyacınız var mı? Diyeni var.
Herkes geliyor saat dokuzda mesaiye, gidiyor dört buçukta. Mesai bitiyor mu tamam. Tatil köyü sanki.
Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağarmış efendiler.
Her yıl birileri bu Toplum Sağlık Merkezinin onarımından para kazanıyor.
Yine söylüyorum. Yeni bir bina yapın ve devletin parasını da har vurup harman savurup durmayın.
Her yıl tamir yapılıp, hurda binaya para harcandıkça bir gazeteci olarak değil; insan olarak, Kadınhanı’nın bir vatandaşı olarak üzülüyorum.
Bakıyorum başkalarının memleketlerine, modern hastaneler, sağlık ocakları yapılıyor. Bizim Kadınhanı ilçesinde de ha bire eski binalar tamir ediliyor.
Eğer ülkemizde, devletimizde tasarruf uygulamaları başladı da biz bilmiyorsak eyvallah, ama her ilçeye yatırımlar yapılıp da bizim ilçenin de eski binaları tamir ediliyorsa bir yerlerde sorun var demektir.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
Haber Yazılımı: CM Bilişim